Mencari Hasil Ilmu

Saturday, November 14, 2009

Qiamat dan Islam

Baca sekiranya anda anggap diri anda beragama islam!

Wahai manusia,adakah iman kamu kuat atau lemah. Adakah kamu berani untuk melawan DAJJAL.Iman kamu hendaklah kuat dan hendaklah kamu jangan memikirkan kamu kuat.surat-surat berantai,mesej palsu,mesej nasib adalah semua tidak bagus.mempercayai nasib adalah fasik.hendaklah kamu membaca surah al-kahfi setiap masa yang lapang.

Dajjal akan keluar apabila Masjidil Aqsa tidak berazan selama 5 atau hari.Kemungkinan pada 21/12/2012. Ramai orang fikir itu tarikh kiamat.TIDAK!!!! Nabi Isa tidak turun utuk berdakwah lagi selama 7 tahun!!dajjal ada 30. semuanya akan insaf sebelum mati. dikatakan dajjal benar akanberkuasa selama 44 hari atau tahun. jangan takut... dajjal tidak boleh masuk baitul maqdis,mekah dan madinah.

Ya'juj dan Makjuj.

Tidak muncul lagi. kaum yang telah dkepung dan diperangkap oleh raja Zulqarnain dan kaumnya serta membina dinding tinggi yang diperbuatdaripada besi dan tembaga. Haiwan yang aneh,ad-dabah,tidak keluar lagi.Haiwan sepanjang 60 hasta ini membawa tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman. matahari masih tidak terbit dari tempat terbenamnya bermakna pintu taubat masih terbuka.

Kekurangan gempa bumi dan gunung berapi mengakibatkan tekanan pada bumi lalu mereka bencana terbesar di dunia. laut akan kering dan menjadi gurun. neraka jahannam akan terbuka pintunya. Kiamat akan berlaku apabila tiada orang menyebut nama ALLAH.

Sebarkan kepada orang lain terutamanya umat islam.Sesunguhnya kiamat adalah jari hantu dan kelahiran Rasul Allah SAW adalah jari telunjuk.Betapa dekatnya kiamat itu.Sebarkan lah