Mencari Hasil Ilmu

Tuesday, May 26, 2009

Lawatan sambil belajar Ke STRIDE

lawatan adalah pada pukul 0900-1400 di Science and Technology Research Institute Defence (STRIDE)Ministry Of Defence. Lokasi pusat STRIDE di Main Complex,Ministry Of Defence,Taman Bukit Mewah Fasa 9,43000 Kajang SElangor. Kepada individu yang minat kepada teknology persenjataan dan something related dinasihatkan untuk adakan lawatan rasmi ke pusat penyelidikan ini.
Mechine ini dinamakan sebagai Abrasion Device untuk menguji tahap kegeseran fabrik pada satu-satu masa.Memberi penerangan mengenai ujian kualiti/ketahanan kasut. Kasut-kasut akan dirosakkan sebagai sampel2 ujian.Dalam makmal ini semua pelawat dikehendaki memakai plastik biru pada kasut.untuk mengelak dari membawa masuk habuk/bendasing ke dalam makmal dan selain mengelakkan error pada ujian.Memberi penerangan mengenai bagaimana mechine ini berfungsi.
function nya ------mengukur bahan2 kecil yang timbul pada skrin hijau dengan mengukur
bayang2 yang timbul pada atas skrinBilik anti-wavelenght dimana wavelenght luar tidak boleh memasuki/menembusi bilik ini dan sebaliknya.Kusyuknya atau mengantuk En Samsu.

Tempat terakhir lawatan kami adalah di bilik Gelap. Jangan fikir bukan-bukan pulak. Disini kami dibenarkan untuk melihat ujian teknology warna untuk digunakan pihak tentera supaya tidak dikesan oleh pihak musuh.Some stuff in the Bilik Gelap.Jom begambar di Kapal Terbang. Sayang aja tak boleh nak naik.